Specialisme

2ToDrive
Door minder rijervaring zijn beginnende bestuurders vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je extra rijervaring opdoet voordat je alleen in de auto stapt. In Duitsland heeft dit geleid tot minder ongevallen en minder verkeersovertredingen bij jongeren. Meer info

ADHD/Autisme
We hebben ADHD en ASS (Autisme Spectrum Stoornis) Door het CBR worden bepaalde eisen gesteld aan mensen met een dergelijke autistische vorm. Meer info

Begeleiders cursus (Coach to Drive)
Vanaf 16,5 jaar kunnen jongeren al beginnen met rijlessen volgens het 2toDrive principe. Vanaf 17 jaar mag je rijexamen gaan doen. Als je bent geslaagd dan mag  je tot je 18de verjaardag alleen autorijden onder begeleiding van zelf gekozen coach(es). Deze coach(es) moeten zich wel eerst hebben aangemeld via de site van 2toDrive. Zonder aangemelde coach wordt er geen rijbewijs afgegeven door de gemeente.

ROSO Rijden onder speciale omstandigheden
Deze gratis training is een logische verlenging van je rijopleiding en stelt jou in staat een nog betere bestuurder te worden. De training is geschikt voor leerlingen die een Tussentijdse Toets hebben gehad of daar aan toe zijn. Tijdens deze training krijg je de mogelijkheid om op de slip-baan een parcour te rijden met hindernissen. Ook ga je ervaren wat een noodstop is en wat je moet doen als je met een wiel in de berm raakt. Gewoon leuk om mee te maken en om te doen.

Drive Clean
Met deze gratis training ga je de combinatie alcohol en verkeer ervaren. Ook hier ga je op de slip-baan een parcour rijden met hindernissen waarbij je NIET onder invloed bent en daarna ga je het zelfde parcour nog een keer rijden maar dan WEL onder invloed. Het onder invloed rijden gaat door middel van een simulatie, maar is levensecht.

Alcoholvrij rijden
De rijlessen van Ik rij bij Klaas zijn o.a. gericht op veiligheid en verantwoordelijkheid. Alcohol in het verkeer heeft natuurlijk alles te maken met veiligheid en verantwoordelijkheid. I.s.m. met SBV en Verslavingszorg Noord-Nederland kun jij je via Ik Rij Bij Klaas aanmelden voor een cursus alcohol vrij op weg. De training lijkt op de Drive Clean training maar wordt nu echt onder invloed van alcohol uitgevoerd.