ADHD/Autisme

Ik rij bij Klaas, heeft als  rijschool in Leeuwarden ruime ervaring in het overbrengen van kennis en vaardigheden aan mensen met een bepaalde stoornis als ADHD of autisme.
We hebben ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) in 3 vormen en ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

De soorten ADHD die we onderscheiden zijn;
– ADHD-I (het onoplettende type)
– ADHD-H (het hyperactive type)
– ADHD-C (het gecombineerde type).

De vormen van ASS zijn;
– Syndroom van Asperger
– PDD-NOS
– Klassiek Autisme
– Overige (bv idiot Savant)

Bedenk dat ‘niet iedereen heeft autisme, maar iedereen heeft wel autistische kenmerken’

Autisme: Het autisme kent verschillende vormen. Het CBR stelt bepaalde eisen en soms ook voorwaarden aan mensen met een autistische stoornis. Vraag 3 op de Eigen Verklaring moet met JA worden beantwoord en waarschijnlijk bij vraag 9 ook. Het merendeel van de mensen met een dergelijke stoornis kunnen gewoon zonder enig probleem leren autorijden. Het lesgeven aan deze categorie vereist wel speciale kennis en vaardigheden. Door de permanente educatie op het gebied van deze stoornissen beschikt onze rijschool over de benodigde kennis, ervaring en vaardigheden op dit gebied. Neem gerust contact met ons op en wij zijn graag bereid al uw vragen te beantwoorden.

Ervaring: Klaas heeft ruime ervaring in het overbrengen van kennis en vaardigheden aan mensen die een dergelijke stoornis hebben. Niemand is gelijk, en dat geldt ook voor mensen die een stoornis hebben zoals ADHD of ASS. Wij hebben de mogelijkheid en de benodigde middelen om mensen met één van de stoornissen op een juiste wijze te begeleiden naar het examen. Dit geldt zowel voor het theorie-examen als ook voor het praktijkexamen.

Nieuwsgierig naar wat Klaas voor je kan betekenen? Vraag dan nu een gratis proefles aan!

profiteer nu!!