Waarom ikrijbijklaas.nl?

Welkom in de winkel van ikrijbijklaas.nl

Wie ben ik:                       ikrijbijklaas.nl is een rijschool waar Klaas met heel veel plezier en enthousiasme jouw gepassioneerd rijles geeft. De lessen van Klaas zijn zeker niet standaard te noemen. Alle lessen die ik verzorg worden, met humor en een lach, en aangepast aan jouw manier van leren gegeven. Op deze manier krijg jij precies de rijles die je nodig hebt. Ben jij iemand die snel leert?,… dan ga ik snel met je mee. Heb je ergens meer moeite mee, dan nemen we alle tijd en geduld wat nodig is om het onderdeel jouw eigen te maken en daarna gaan we snel weer verder. Iedere leerling, of je nu wel of niet iets hebt, heeft voordeel van mijn specialisatie met betrekking tot ADHD of ASS. Maar ook van de gespecialiseerde kennis op het gebied van faalangst heb jij voordeel. Denk  bijvoorbeeld aan de spanning die de meeste leerlingen wel ervaren voor het rijexamen. Ook hieraan besteden we  veel aandacht en krijg je tips en trics om je goed te kunnen voorbereiden op het rijexamen en de spanning zo klein mogelijk te houden.

Jouw rijles:                       De stijl van lesgeven wordt aangepast aan jouw stijl van leren. Daarin is niets fout maar alles is goed. Je kunt in de auto ook niets fout doen. Wij hebben in de auto tijdens de rijles heel veel leermomenten. Hoe meer leermomenten we hebben in de auto hoe meer jij hebt geleerd. We nemen voor elk onderdeel de tijd die er voor nodig is om het jouw eigen te laten worden. Je stapt na de rijles steeds weer uit met het gevoel weer veel geleerd te hebben en een stap dichter bij het examen te zijn.

Het stappenplan:            Tijdens de rijlessen krijg je heel veel informatie. Soms is dat lastig om allemaal te onthouden. Daarom starten we altijd met een korte herhaling van dat waarmee we de laatste keer zijn gestopt. Daarnaast ontvang je bij de aanvang van je rijopleiding een STAPPENPLAN. Met dit stappenplan heb jij de mogelijkheid om de behandelde bijzondere verrichtingen nog even door te lezen. Het is dus een eenvoudig geheugensteuntje, neem het dan ook bij elke rijles mee.

Theorie:                              En ja, dan hebben nog de theorie… Dit is voor veel leerlingen toch wel een ding(etje). Een aantal kiezen er voor om een dagtheorie te gaan doen. Ik raad dat af omdat je tijdens zo’n dag geen theoriekennis opbouwt maar meestal vragen leert. En laten we eerlijk zijn, zonder gedegen theoretische kennis kun je niet veilig deelnemen aan het verkeer. Daarbij wordt je slagingskans bij het rijexamen een stuk groter als je goed op de hoogte bent van de theoretische kennis. Veel leerlingen zien tegen het theorieonderdeel op, en dat is niet nodig. Plan vanaf het begin van je rijopleiding wekelijks 1 of 2 momenten van ongeveer een half uur in je wekelijkse rooster. Daarmee heb je voldoende tijd om je goed voor te bereiden op het theorie-examen. Neem je vragen mee naar de rijles maar blijf er vooral niet mee zitten. Voor meer tips om je theorie te leren kan deze informatie iets voor je zijn.

Theoriemodule:              Onze online theoriemodule is uit een aantal logische stappen opgebouwd. Als je de theorie volgens deze stappen leert en de daarbij behorende toetsen maakt ben jij goed voorbereid voor het theorie-examen. Naast de onlinemodule krijg je ook nog eens de beschikking over een theorieboek wat in begrijpelijk Nederlands is geschreven. Dit theorieboek, wat in geheel eigen beheer is geschreven, vind je op onze website. Alle leerlingen ontvangen bij aanvang van de rijopleiding een code om in het boek te kunnen inloggen. De theoriemodule is al bij een aantal pakketten inbegrepen maar is ook los aan te schaffen.

Tot slot:                               Naast natuurlijk een juiste en goede rijopleiding die er voor zorgt dat jij zo snel mogelijk je rijbewijs op zak hebt krijg je veel meer dan alleen maar rijles. Zo besteden wij speciale aandacht aan;

 • Angsten (als jij die hebt of tijdens de rijles tegenkomt)
 • Ontwikkelen van inzichten
 • Zelfstandig rijden
 • Speciale aandacht voor ADHD/ASS of faalangst
 • Andere weggebruikers leren “lezen”
 • Extra veel aandacht voor het kijkgedrag/waarnemen (een zeer belangrijk CBR onderdeel)
  • Waar kijken/waarnemen
  • Hoe kijken/waarnemen
  • Waar op te letten/wat is belangrijk
  • Wanneer moet je kijken/waarnemen
  • Voorspellend kijken/waarnemen
  • Handelend kijken/waarnemen
  • Taal van de weg lezen/voorspellen

Wil je ervaren wat je hebt gelezen, meldt je dan aan voor een GRATIS introductierijles

Meer informatie over;