2ToDrive

Wij, als rijschool in Leeuwarden, Heerenveen, Steenwijk, Meppel en Zwolle verzorgen ook het project 2toDrive. Dit project, dat door de overheid wordt gesteund is al een groot succes. Doel hierbij is om jonge bestuurders al vanaf 17 jaar een rijbewijs te kunnen laten halen. Recente onderzoek cijfers hebben al aangetoond dat het grootste deel van de deelnemers minder vaak is betrokken bij een ongeval.

Om deze groep van tieners op een juiste manier te begeleiden naar het rijbewijs vereist speciale aandacht en kennis. Naast het voorbereiden van de jonge bestuurder op het behalen van zijn rijbewijs is er ook speciale aandacht voor de coaches die de jonge bestuurder moeten gaan begeleiden vanaf het moment dat ze het rijbewijs hebben gehaald tot hun 18e verjaardag.

Voor deze coaches organiseren wij een moment waar verschillende coaches een GRATIS training ontvangen. Tijdens deze training krijgt u de vaardigheden aangereikt om uw jonge bestuurder op een juiste wijze te begeleiden. In deze training wordt uw theoriekennis ook nog even bijgespijkerd. Een onderdeel van de training is een rit waarin een (echt) rollenspel wordt gespeeld.

De instructeur speelt de jonge bestuurder en u moet de jonge bestuurder (de instructeur) de juiste aanwijzingen en tips geven. Hierbij zal de de jonge bestuurder (de instructeur) bewust zaken fout doen of een verkeerde rijstijl gebruiken. De bedoeling is dat u op een juiste manier gaat reageren. Na de training volgt nog een rit over de slipbaan, waar u gaat ervaren wat de gevolgen kunnen zijn van te hard rijden. Dit alles gebeurt in de auto van de rijschool.